Skiriami 7 dažniausiai naudojamų taurių tipai: taurės vynui, konjakui (brendžiui), šampanui, likeriui, viskiui, vandeniui bei alui. Papildomi taurių tipai: punšui bei kokteiliams. Kiekvienas gėrimas, ypač vynas yra geriamas iš tam tikros taurės, kad atsiskleistų aromatas ir savitas skonis. Geriausios kokybės taurės – krištolo taurės. Krištolas gražiai blizga, maloniai skamba ir yra sunkesnis nei paprastas stiklas. Kadangi krištolas labiau negu paprastas stiklas laužia šviesą, jo raižytuose gaminiuose matomas daugiaspalvis šviesos žaismas. Senovinės krištolo taurėsi išsiskiria šimtametėmis tradicijomis, unikaliais, dažnai rankų darbo gamybos metodais, savitu prabangos, stiliaus ir dizaino pojūčiu, taip pat savo tvirtumu ir ypatingu šviesos atspindėjimu. Tai laikui nepavaldūs daiktai, turintys išliekamąją vertę.