Kad ir kaip atrodytų keista, lėkštė, kaip indas – nėra senas „išradimas“. Šiuo metu labiausiai paplitusios – keraminės lėkštės buvo pradėtos gaminti Prancūzijoje tik XVII amžiaus pabaigoje. Iki XV amžiaus Europos didikai valgė iš metalinių arba medinių dubenų, o varguoliai – iš duonos minkštimo pagamintų lėkščių. Rečiau naudotos alavo lėkštės, taip pat atsiradusios tik viduramžiais. Mūsų dienomis lėkštės yra neatsiejama kasdienybės dalis. Tai, iš ko valgome, parodo, kas mes esame, todėl šiam kasdieniui ritualui reikėtų rinktis kokybiškus, estetinius bei ilgaamžius indus. Tam tikslui didžioji dalis stalo reikmenų yra gaminama iš porceliano, ypač iš mūsų Jums siūlomų antikvarinių Anglijos, Prancūzijos, Vokietijos ir kitų valstybių didžiųjų porceliano gamybos meistrų: „Royal Albert“, „Wedgwood“, „Aynsley“, „Couldon“, „Limoges“, „Meissen“, „Villeroy & Boch“ ir daug kitų.